Varför använda en byggavfuktare?

Under en byggnation eller större renovering är avfuktningen oerhört viktig. Om avfuktningen är bristfällig under byggtiden kan det nämligen orsaka omfattande fuktskador som riskerar att förvandla din husdröm till en möglig mardröm. Det är därför viktigt att vara noggrann med avfuktningen. Låt bygget torka ut ordentligt och se till att kontinuerligt kontrollera fukttillståndet i konstruktionen. Gå inte vidare i byggnationen innan du kontrollerat fukten.

För att lyckas med avfuktningen kan du använda en byggavfuktare. Det är en maskin som du kan använda både i stort och smått. Kanske ska du bara avfukta källaren eller tvättstugan på arbetsplatsen, eller så ska du avfukta ett helt nybygge. Oavsett dina behov så finns det byggavfuktare i olika modeller som matchar dina behov. Ibland kan du behöva flera byggavfuktare utställda på olika ställen i huset om det handlar om en större byggnation.

Hur funkar en byggavfuktare?

En byggavfuktare fungerar som så att den suger in den fuktiga luften, kyler ner den och bildar kondens. Luften värms sedan upp igen och släpps ut i rummet. Den varma luften som släpps ut påskyndar också avfuktningen. Fördelen med att använda en byggavfuktare är att det är en metod som är både effektiv och billig. Den är energisnål i form av att du får tillbaka all tillförd energi då den nästan fungerar som en värmepump och släpper ut värme. Du slipper värma upp och ventilera bort fukten.

Vad kostar en byggavfuktare?

Hur mycket en byggavfuktare kostar varierar utifrån modell och storlek. En mindre variant kan kosta ett par tusen, medan större och mer avancerade byggavfuktare kan ha en prislapp uppåt 30 000 kr. Oftast behöver du dock inte köpa byggavfuktaren själv utan kan hyra den vid behov. Om du bygger ett hus och har anlitat en firma för detta så ingår oftast avfuktning med hjälp av byggavfuktare.

Flödesmätare till industribranschen

Med en flödesmätare är det möjligt att få koll på hur stora flöden som passerar en viss punkt i en del av processen. De används ofta inom olika former av industriell verksamhet. Det finns flödesmätare av olika slag och det som påverkar vilken som passar bäst är bland annat miljön, applikationen och vad flödet består av.

Vad är en flödesmätare?

En flödesmätare är något som används när det finns behov av att mäta flöden av olika slag, det kan vara såväl volymflöden som massflöden. Att göra de här mätningarna kan vara nödvändigt för att det ska vara möjligt att ha kontroll över till exempel en tillverkningsprocess. Hur de olika flödesmätarna fungerar beror på vilken modell det rör sig om. Ett alternativ är vortexflödesmätaren, där mättekniken gör så att det blir möjligt att mäta flödet genom att räkna virvelavlossningar, men det finns även andra tekniker som används. Vissa mätare är mekaniska, men det finns också elektriska modeller.

Det finns en lång rad olika flödesmätare att välja mellan. Generellt sett har alla mätmetoder både sina fördelar och sina nackdelar, även om en specifik mätmetod kan passa bättre för att mäta en viss sak.

Professionell flödesmätning

För att din flödesmätning ska bli så bra som möjligt behöver du en flödesmätare som är skapad för och anpassad efter den applikation du använder dig av. Att använda rätt mätare gör att funktionen kan bli av högsta kvalitet. Även vad det är som ska mätas påverkar vilken flödesmätare som passar bäst. Dessutom kan miljön där en flödesmätning ska ske spela roll för valet av modell.

Vad går att mäta?

Exempel på vad du kan mäta med en flödesmätare:

 • Vatten (även kondenserat)
 • Ånga
 • Olika slags gas
 • Tryckluft
 • Biogas
 • Värme
 • Kyla
 • Heta vätskor
 • Petroleum
 • Kemikalier av olika slag
 • Pappersmassa
 • Färg eller lim
 • Drycker
 • Sylt och sås

Fördelar med en gemensam tvättstugan

Gemensam tvättstuga – fördelar och användningsområden

Gemensamma tvättstugor är vanligt förekommande i både hyreshus och bostadsfastigheter. Det innebär att ett antal hushåll delar på en gemensam tvättstuga. Där kan alla hushåll tvätta och torka sin tvätt som ett alternativ till att använda sig av en privat tvättmaskin och torktumlare.

När passar en gemensam tvättstuga?

En gemensam tvättstuga passar för alla fastigheter som består av flera hushåll i en och samma fastighet. Detta förekommer primärt i hyreshus och bostadsfastigheter. Om det är praktiskt möjligt för alla hushåll att ta sig till en gemensam tvättstuga, förslagsvis på källarvåningen eller bottenvåningen av bostaden, passar det perfekt som ett alternativ till att varje hushåll ska tvätta separat i sina bostäder.

Fördelar med gemensam tvättstuga

Det är många som kan dra nytta av en gemensam tvättstuga. Hyresgäster eller bostadsägare i en bostadsfastighet kan dra nytta av att få tillgång till effektiva, snabba och rejäla tvättmaskiner och torkutrustning. Många lägenheter är inte utformade för att få plats med dessa anordningar. Även om plats för en tvättmaskin och torktumlare finns ska inte alla kläder torktumlas. Då måste kläderna hängas upp istället vilket tar ännu mer plats. Badrum och toalett är inte optimala utrymmen för att torka kläder då luftfuktigheten tenderar att vara tämligen hög. I en gemensam tvättstuga finns det ofta ett torkskåp, en torktumlare alternativt ett speciellt rum som är avsett för att hänga upp tvätt för torkning. Det är på så sätt inte bara platseffektivt utan även enklare än att krångla med tvätten i lägenheten.

Ekonomiska och miljömässiga fördelar

Att flera hushåll delar på samma tvättmaskin, torktumlare och övrig utrustning är ett ekonomiskt alternativt i jämförelse med att varje enskilt hushåll ska köpa in sina egna maskiner. Från ett miljöperspektiv är det även ett bättre alternativ då det tär mindre på miljön om flera hushåll delar på samma tvättutrustning.

Studentdekoration inför festfirandet

Studenten är en viktig milstolpe i de flestas liv, och studentfesten är en stor del av firandet. Om du ska arrangera en studentfest eller firande har du mycket att tänka på. En viktig del av planeringen är dekorationen. Bra planerad studentdekoration kan lyfta studentfesten till en helt annan nivå.

Att tänka på när du ska köpa studentdekoration

För att det ska bli så bra som möjligt när du ska köpa studentpynt behöver du ha en plan för firandet. Saker som är bra att bestämma innan du köper dekorationen är:

 • Ska dekorationerna användas inomhus eller utomhus?
 • Om inomhus – vilken lokal ska festen hållas i?
 • Vill ni ha klassiskt studenttema eller någon särskild inriktning?
 • Hur mycket dekoration vill studenten själv ha?

Ska festen vara inomhus eller utomhus?

Beroende på om studentfesten ska hållas inomhus eller utomhus kan studentpyntet behöva variera. Ballongen är en självklarhet oavsett var firandet hålls. Firar ni utomhus behöver ni dock tänka på att kunna fästa ballongerna ordentligt.

Serpentiner däremot passar inte lika bra utomhus om vädret är osäkert, eftersom de lätt kan blåsa bort. Däremot brukar flaggor och girlanger passa utmärkt både inne och ute eftersom de kan fästas ordentligt.

Svenska flaggans färger eller annat tema

Det klassiska studentpyntet brukar gå i blått och gult, och brukar vara omtyckt bland de flesta studenter. Men det går även att välja ett annat tema, och det finns gott om studentdekorationer som går i både guld och silver. Kombinera gärna med en stor ballong i form av en champagneflaska.

Gör ett hållbart val

Studenten är en viktig dag och självklart ska ni fira ordentlig. Tänk dock gärna på miljön och gör ett hållbart val. Ska ni fira inomhus kan ni gärna skjuta konfetti, men undvik att skjuta konfetti i plast utomhus. Välj gärna pappersdekorationer, speciellt om firandet sker ute.

Så fungerar värmetransfers

Värmetransfers är ett begrepp som du kanske har hört folk slänga sig med utan att riktigt ha förstått vad det handlar om, eller så är det kanske något du känner till men är osäker på hur det fungerar. Det är faktiskt inte särskilt komplicerat – vi reder ut begreppet och förklarar vad det används till.

En värmetransfer är ett märke gjort av plast, som man med en transferpress kan fästa på textil, som kläder och tygväskor, med mera. Transferpressen är en maskin som applicerar både värme och tryck på värmetransfern, och får limmet i transfern att smälta in i textilen, och därmed fäster transern på textilen. Detta kräver rätt temperatur och tryck för att man ska uppnå önskat resultat, och det är därför som det rekommenderas att använda sig av en transferpress som ju är ämnad just för värmetransfers.

Det används värmetransfer till

Värmetransfer görs med både företags logotyper som motiv och rena dekorationer, och används vanligen för att märka upp arbetskläder till personal med företagets namn. Det är även vanligt att kläder och textilprodukter som ett företag har för avsikt att ge bort får värmetransfer med deras logotyp, och så även sådant som ska säljas. Beroende på hur många föremål som ska få värmetransfer kan transferpressar med större eller mindre kapacitet vara lämpliga.

Olika typer av värmetransfers

Värmetransfers finns i olika typer baserat på vad de ska appliceras på. Särskilt tåliga och slitstarka värmetransfers är lämpliga för arbetskläder som utsetts för mer påfrestning, till exempel för byggarbetare och andra tunga jobb. Tunna och flexibla värmetransfers passar bra på kläder och produkter med tunnare tyg, exempelvis t-shirtar och tajta kläder som leggings. Det finns även värmetransfers som fungerar som en reflex samtidigt som de fortfarande är tåliga och slitstarka, och alltså passar särskilt bra på utomhuskläder och arbetskläder.

Gåvokort till alla tillfällen

Ett gåvokort är ett utmärkt alternativ för dig som driver företag och letar efter perfekta företagspresenter att ge dina anställda. Kanske i samband med en kick off, som julklapp eller varför inte bara ett spontant sätt att visa uppskattning?

Med våra praktiska värdekort kan din personal välja helt på egen hand den typ av present de önskar. Du slipper med andra ord lägga tid och energi på att hitta en gåva som företagets samtliga anställda uppskattar. Det här är ett av de främsta motiven till att allt fler företagare väljer att satsa på den här typen av gåvor till personalen.

Företag som väljer att ge bort gåvokort investerar i ett förbestämt värde som de anställda sedan kan använda på en angiven handelsplats. Det kan vara en webbutik, en fysisk butik eller i någon av samtliga butiker som drivs av samma kedja. I vissa fall kan även den här typen av företagsgåvor köpas med syftet att bjuda personalen på en upplevelse istället för en materiell present.

De flesta branscher använder gåvokort för att ge företagspresenter till medarbetare, men även till utvalda kunder. Vissa arbetsplatser kanske mer än andra, men i det stora hela är det ett optimalt och flexibelt sätt för att visa uppskattning från företagets sida. Då gåvokortet heller inte kan växlas in i utbyte mot kontakter är du som företagare även säker på att det resulterar i en konkret gåva. När du ger bort ett gåvokort från oss kan du lita på en snabb och säker leverans. Du klickar hem önskade produkter och får dina gåvokort utsända omgående.

Ta en titt bland vårt kompletta utbud av gåvokort – här finns garanterat något som passar just dina medarbetare och arbetsplats!

webbyrå i stockholm

Letar du webbyrå till din e-handel i Stockholm?

Letar du efter en webbyrå i Stockholm? För dig som är anställd på eller driver en e-handel är det knappast några nyheter att branschen är snabb och föränderlig. Både som mindre och större aktör kan det vara svårt att säkra upp inför snabba skiften eftersom de flesta e-handlares huvudfokus snarare är produkt-, sortiment- och kundrelaterat. Att därför ta in extern expertis från en webbyrå kan vara både lärorikt och kul!

Nå nya höjder online med en webbyrå

En webbyrå kan så klart bistå med många olika tjänster och det är inte alls ovanligt att många byråer har specialiserat sig på en enskild nisch. De flesta webbyråer har dock sin grund i att skapa innehållsrika webbsidor eller för den delen din dröm om en webshop, skräddarsydd efter alla tänkbara behov.

Med hjälp av en fullservicebyrå kan du också nå nästa nivå med din marknadsföring för att maximiera din försäljning och digitala tillväxt. En fullservicebyrå hjälper dig med bland annat sökmotoroptimering (SEO), Google Ads (SEM/PPC), annonsering och optimering av annonser och innehåll på sociala medier som TikTok, Instagram eller Facebook men också innehållshantering och copywriting av texter eller material på er hemsida.

De flesta byråer har unika spetskompetenser kring tillväxtstrategier och kampanjmarknadsföring för e-handel.

För e-handelsföretag med mindre muskler

En del e-handlare och företag ser nyttan i att anställa resurser internt, så kallat inhouse, medan andra mindre eller snabbväxande aktörer vill ha möjlighet att jobba mer flexibelt. Det behöver inte vara kopplat till att inte själv ha råd att anställa, ofta kan det handla om att man inte vill binda upp kapital i dyra personalkostnader eller att man inte har en jämn arbetsfördelning. Vissa veckor har man behov av 15 timmar medan andra veckor har man behov av 60 timmar, med hjälp av en extern partner är det lättare att hantera den typen av upplägg.

Webbyråer i Stockholm

Det finns många byråer i Stockholmstrakten, många har en specialiserad expertis vilket är en fördel om du har behov av hjälp inom ett specifikt område. En annan fördel med att jobba med byrå i närheten av där ditt företag utgår ifrån, är att ni kan ses och ha möten på varandras kontor vilket ofta uppskattas av båda parterna. Det finns många kompetenta digitala byråer i Stockholm, både mer centralt i Stockholm (Norrmalm & Östermalm) men även på ställen mindre centralt såsom Bromma, Kungsholmen, Enskede osv.

Köpa komplett fallskyddspaket

Fallolyckor är utan tvekan den vanligaste typen av olyckor på arbetsplatser som orsakar allvarliga skador och dödsfall. Totalt sett drabbas 70 000 människor varje år av en så svår fallolycka att de måste läggas in på sjukhus, varav 11 000 av dessa inträffar på en arbetsplats. Av alla dessa fallolyckor på arbetsplatsen är det omkring 50 som dör. Vikten av att prioritera säkerhet kan inte understrykas nog och varje arbetsplats bör investera i ett fallskyddspaket, särskilt om du arbetar inom industri och bygg där arbete på höjder ofta förekommer. Även brandmän, målare, fönsterputsare och andra yrkesverksamma som arbetar på höjder är utsatta av risken för fall.

Eftersom det inte är möjligt att eliminera arbetsuppgifter på höjder krävs det förebyggande åtgärder som gör arbetarna så säkra som möjligt. Arbetsgivare måste investera i utrustning som förhindrar att de anställda faller ner från höga höjder eller hål i golv.

Den goda nyheten är att du minimerar riskerna för fall om du använder högkvalitativa fallskyddspaket som är anpassade för professionella höjdarbetare. Fallskyddspaket hindrar dig bokstavligen från att falla. De använder nämligen en anordning som håller fast kroppen med sele och spänne som är anslutet till en skyddslina.

Använd alltid fallskyddspaket när det finns fallrisk

Alltid när det finns en fallrisk bör du använda ett fallskyddspaket, som till exempel på tak och smala avsatser. Se till att även använda ett fallskyddspaket vid instabilt väder och hårda vindar eftersom dessa väderförhållanden försvårar balansen. Faktum är att det räcker med att falla några meter för att skada sig allvarligt. Gå efter principen om att ta det säkra före det osäkra. Konsekvensen av att inte använda ett högkvalitativt fallskyddspaket är för stort för att du ska välja bort det. Det sista du vill ska hända är att bryter benet på grund av att du trodde att arbetet inte skulle vara osäkert.

Köpa och implementera underhållssystem inom industrin

Allt från hushåll till företag och hela samhällen är beroende av att industrin fungerar smidigt och felfritt utan uppehåll. Industrin behöver ha ständig tillgång till information om eventuella fel i systemet för att hantera störningar i produktionen. Eventuella fel kan nämligen leda till oersättliga förluster i form av intäkter, resurser och tid. Den goda nyheten är att det finns en lösning. Vad varje industri behöver är ett underhållssystem som automatiskt kontrollerar dess drift och status för att minska stilleståndstiden. Ett sådant system har utan tvekan många fördelar för arbetskraft, slutkund, samhället och industrin i stort.

4 fördelar med underhållssystem inom industrin

Det finns många anledningar till att överväga ett underhållssystem, vilka är:

 • Minskar stilleståndstiden. Genom ett underhållssystem som kan detektera eventuella fel i realtid är det möjligt att minska stilleståndstiderna till ett minimum. En fördel är möjligheten med proaktiva åtgärder eftersom systemet visar vilket tillstånd och underhållshistorik maskinerna har. När du har en helhetsbild av maskinernas tillstånd är det mycket lättare med proaktiva åtgärder som minskar mängden reparationer.
 • Ökar effektiviteten. Underhållssystemet hjälper industrin med att analysera driften och systematisk planering för att underhålla maskinerna.
 • Ger kontroll på kostnader. Underhållssystemet kontrollerar kostnader och utgifter relaterade till slutförda arbetsorder. Det här har fördelen att låta dig jämföra beräknade kostnader med faktiska kostnader. Systemet kan exempelvis visa vilken typ av underhåll som är mest kostnadseffektivt genom att jämföra schemalagt underhåll med reaktivt underhåll. Utifrån denna jämförelse kan ledningen bestämma vilken typ av underhåll som är bäst .
 • Gör det möjligt för alla anställda att göra felanmälan. Inom industrin är det särskilt viktigt att inga fel missas och att alla som upptäcker fel anmäler det så fort som möjligt. Med ett enkelt underhållssystem kan alla som upptäcker ett fel kopplat till maskinerna göra en felanmälan som hanteras och dokumenteras snabbt.

Köp billiga leksaker online

Behöver du handla leksaker till barnen, eller för att hitta en present till någon annans barn? Att handla leksaker online är ett alternativ som är både enklare och bättre.

Välj i lugn och ro

Handla leksaker online!

Att handla online innebär att klicka runt på en särskild webbsida och titta på sakerna. Du kan göra det utan att resa dig från soffan, och kan lätt hinna klämma in det på lunchen när du jobbar. Riktigt så enkelt är det inte att ta dig till en leksaksaffär och titta där. Då måste du ta dig dit, kanske måste du ha med dina egna barn och du kan behöva parera deras tjat och handskas med allt de tycker att du ska titta på. Det är inte alls samma lugna upplägg som att besöka en webbshop. Vill du att barnen ska vara med och bestämma vad en kompis ska få i present kan du välja ut några saker i lagom prisklass och visa för dem, så kan de välja bland dem. På det sättet blir de inte distraherade av allt annat som finns och ni slipper den hetsiga stämning som leksaksaffärer lätt kan framkalla.

Allt finns – till bättre pris

En annan fördel med att handla online är att allt verkligen går att hitta. Dessutom kan sakerna för det mesta köpas till ett billigare pris, eftersom näthandlarna inte måste betala dyra hyror för lokaler i städernas centrum. Pris för porto kan tillkomma, men det blir för det mesta billigare ändå.

Är det möjligt att byta?

Även om du handlar online gäller öppet köp och bytesrätt. Det kan finnas undantag, till exempel om du köpt något på rea, men det normala är att det går att byta. Så det är inga problem att köpa presenter online, får barnet samma från någon annan går det att lösa. Tänk bara på att kolla hur mycket du måste betala för returportot vid byte.