Varför använda en byggavfuktare?

Under en byggnation eller större renovering är avfuktningen oerhört viktig. Om avfuktningen är bristfällig under byggtiden kan det nämligen orsaka omfattande fuktskador som riskerar att förvandla din husdröm till en möglig mardröm. Det är därför viktigt att vara noggrann med avfuktningen. Låt bygget torka ut ordentligt och se till att kontinuerligt kontrollera fukttillståndet i konstruktionen. Gå inte vidare i byggnationen innan du kontrollerat fukten.

För att lyckas med avfuktningen kan du använda en byggavfuktare. Det är en maskin som du kan använda både i stort och smått. Kanske ska du bara avfukta källaren eller tvättstugan på arbetsplatsen, eller så ska du avfukta ett helt nybygge. Oavsett dina behov så finns det byggavfuktare i olika modeller som matchar dina behov. Ibland kan du behöva flera byggavfuktare utställda på olika ställen i huset om det handlar om en större byggnation.

Hur funkar en byggavfuktare?

En byggavfuktare fungerar som så att den suger in den fuktiga luften, kyler ner den och bildar kondens. Luften värms sedan upp igen och släpps ut i rummet. Den varma luften som släpps ut påskyndar också avfuktningen. Fördelen med att använda en byggavfuktare är att det är en metod som är både effektiv och billig. Den är energisnål i form av att du får tillbaka all tillförd energi då den nästan fungerar som en värmepump och släpper ut värme. Du slipper värma upp och ventilera bort fukten.

Vad kostar en byggavfuktare?

Hur mycket en byggavfuktare kostar varierar utifrån modell och storlek. En mindre variant kan kosta ett par tusen, medan större och mer avancerade byggavfuktare kan ha en prislapp uppåt 30 000 kr. Oftast behöver du dock inte köpa byggavfuktaren själv utan kan hyra den vid behov. Om du bygger ett hus och har anlitat en firma för detta så ingår oftast avfuktning med hjälp av byggavfuktare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *