Så fungerar värmetransfers

Värmetransfers är ett begrepp som du kanske har hört folk slänga sig med utan att riktigt ha förstått vad det handlar om, eller så är det kanske något du känner till men är osäker på hur det fungerar. Det är faktiskt inte särskilt komplicerat – vi reder ut begreppet och förklarar vad det används till.

En värmetransfer är ett märke gjort av plast, som man med en transferpress kan fästa på textil, som kläder och tygväskor, med mera. Transferpressen är en maskin som applicerar både värme och tryck på värmetransfern, och får limmet i transfern att smälta in i textilen, och därmed fäster transern på textilen. Detta kräver rätt temperatur och tryck för att man ska uppnå önskat resultat, och det är därför som det rekommenderas att använda sig av en transferpress som ju är ämnad just för värmetransfers.

Det används värmetransfer till

Värmetransfer görs med både företags logotyper som motiv och rena dekorationer, och används vanligen för att märka upp arbetskläder till personal med företagets namn. Det är även vanligt att kläder och textilprodukter som ett företag har för avsikt att ge bort får värmetransfer med deras logotyp, och så även sådant som ska säljas. Beroende på hur många föremål som ska få värmetransfer kan transferpressar med större eller mindre kapacitet vara lämpliga.

Olika typer av värmetransfers

Värmetransfers finns i olika typer baserat på vad de ska appliceras på. Särskilt tåliga och slitstarka värmetransfers är lämpliga för arbetskläder som utsetts för mer påfrestning, till exempel för byggarbetare och andra tunga jobb. Tunna och flexibla värmetransfers passar bra på kläder och produkter med tunnare tyg, exempelvis t-shirtar och tajta kläder som leggings. Det finns även värmetransfers som fungerar som en reflex samtidigt som de fortfarande är tåliga och slitstarka, och alltså passar särskilt bra på utomhuskläder och arbetskläder.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *