Studentdekoration inför festfirandet

Studenten är en viktig milstolpe i de flestas liv, och studentfesten är en stor del av firandet. Om du ska arrangera en studentfest eller firande har du mycket att tänka på. En viktig del av planeringen är dekorationen. Bra planerad studentdekoration kan lyfta studentfesten till en helt annan nivå.

Att tänka på när du ska köpa studentdekoration

För att det ska bli så bra som möjligt när du ska köpa studentpynt behöver du ha en plan för firandet. Saker som är bra att bestämma innan du köper dekorationen är:

  • Ska dekorationerna användas inomhus eller utomhus?
  • Om inomhus – vilken lokal ska festen hållas i?
  • Vill ni ha klassiskt studenttema eller någon särskild inriktning?
  • Hur mycket dekoration vill studenten själv ha?

Ska festen vara inomhus eller utomhus?

Beroende på om studentfesten ska hållas inomhus eller utomhus kan studentpyntet behöva variera. Ballongen är en självklarhet oavsett var firandet hålls. Firar ni utomhus behöver ni dock tänka på att kunna fästa ballongerna ordentligt.

Serpentiner däremot passar inte lika bra utomhus om vädret är osäkert, eftersom de lätt kan blåsa bort. Däremot brukar flaggor och girlanger passa utmärkt både inne och ute eftersom de kan fästas ordentligt.

Svenska flaggans färger eller annat tema

Det klassiska studentpyntet brukar gå i blått och gult, och brukar vara omtyckt bland de flesta studenter. Men det går även att välja ett annat tema, och det finns gott om studentdekorationer som går i både guld och silver. Kombinera gärna med en stor ballong i form av en champagneflaska.

Gör ett hållbart val

Studenten är en viktig dag och självklart ska ni fira ordentlig. Tänk dock gärna på miljön och gör ett hållbart val. Ska ni fira inomhus kan ni gärna skjuta konfetti, men undvik att skjuta konfetti i plast utomhus. Välj gärna pappersdekorationer, speciellt om firandet sker ute.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *