Köpa komplett fallskyddspaket

Fallolyckor är utan tvekan den vanligaste typen av olyckor på arbetsplatser som orsakar allvarliga skador och dödsfall. Totalt sett drabbas 70 000 människor varje år av en så svår fallolycka att de måste läggas in på sjukhus, varav 11 000 av dessa inträffar på en arbetsplats. Av alla dessa fallolyckor på arbetsplatsen är det omkring 50 som dör. Vikten av att prioritera säkerhet kan inte understrykas nog och varje arbetsplats bör investera i ett fallskyddspaket, särskilt om du arbetar inom industri och bygg där arbete på höjder ofta förekommer. Även brandmän, målare, fönsterputsare och andra yrkesverksamma som arbetar på höjder är utsatta av risken för fall.

Eftersom det inte är möjligt att eliminera arbetsuppgifter på höjder krävs det förebyggande åtgärder som gör arbetarna så säkra som möjligt. Arbetsgivare måste investera i utrustning som förhindrar att de anställda faller ner från höga höjder eller hål i golv.

Den goda nyheten är att du minimerar riskerna för fall om du använder högkvalitativa fallskyddspaket som är anpassade för professionella höjdarbetare. Fallskyddspaket hindrar dig bokstavligen från att falla. De använder nämligen en anordning som håller fast kroppen med sele och spänne som är anslutet till en skyddslina.

Använd alltid fallskyddspaket när det finns fallrisk

Alltid när det finns en fallrisk bör du använda ett fallskyddspaket, som till exempel på tak och smala avsatser. Se till att även använda ett fallskyddspaket vid instabilt väder och hårda vindar eftersom dessa väderförhållanden försvårar balansen. Faktum är att det räcker med att falla några meter för att skada sig allvarligt. Gå efter principen om att ta det säkra före det osäkra. Konsekvensen av att inte använda ett högkvalitativt fallskyddspaket är för stort för att du ska välja bort det. Det sista du vill ska hända är att bryter benet på grund av att du trodde att arbetet inte skulle vara osäkert.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *